Frequently Asked Question

Politica pixelilor morti
Last Updated 11 years ago

Dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca nu este considerat defect display-ul care prezinta 1 pixel mort conform standardului de calitate

 international ISO 13406-2 clasa II  (Clasa II,  notifica faptul ca se considera "ecran  de calitate"  - ecranul cu maxim 5 pixeli defecti grupati si 7 imprastiati)

Pixel-ul este cea mai mica unitate care alcatuieste o imagine. Cu toate acestea, un pixel este compus, la randul sau din trei sub-pixeli colorati: rosu, verde si albastru, care impreuna afiseaza culoarea corecta pentru un pixel aflat intr-o anumita pozitie pe ecran.

        In cazul ecranului TFT fiecare sub-pixel are un tranzistor sub el, ceea ce inseamna ca iluminarea fiecarui punct depinde de modificarile care au loc foarte rapid la nivelul acestor tranzistori (sunt milioane de tranzistori in componenta ecranului).

Ocazional, tranzistorii individuali care transporta curentul la nivelul unui pixel pot sa ramana inchisi sau deschisi, rezultand astfel un pixel mort.

Un astfel de pixel poate sa apara ca un punct alb sau negru pe un fond al ecranului de culoare inchisa sau deschisa sau, daca este vorba de un sub-pixel mort, acesta poate sa apara ca un punct colorat in rosu, verde sau albastru.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!